Sunday, March 31, 2024

Standard post published to Dr Granitsas Orthopedic Clinic at March 31, 2024 16:00



Πως είναι η αποκατάσταση μετά την αρθροπλαστική ισχίου;
Η αποκατάσταση από ασθενή σε ασθενή είναι διαφορετική. Ο χρόνος αποκατάστασης μετά την ολική αρθροπλαστική ισχίου, εάν έχει γίνει με την τεχνική πρόσθιας προσπέλασης AMIS της Medacta, διαρκεί 4 - 6 εβδομάδες.
Λίγες ώρες μετά την επέμβαση, ο ασθενής θα μπορεί να περπατήσει, αφού δεν υποφέρει από πόνο πια. Παρ’ όλ αυτά, κατά την περίοδο αποκατάστασης, ο ασθενής πρέπει να ξεκουράζεται.
Στη συνέχεια, ο γιατρός θα συστήσει ελάχιστη βάδιση και μικρές δραστηριότητες.
Οι ασθενείς που χρησιμοποιούσαν πατερίτσες, θα χρειαστούν φυσιοθεραπεία με ασκήσεις γλουτιαίων, προσαγωγών κι απαγωγών του ισχίου, για ενδυνάμωση, πλήρη αποκατάσταση, και επαναφορά της κίνησης του ισχίου.
Οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία μετά τις 6 εβδομάδες, εκτός αν η εργασία είναι χειρωνακτική και χρειάζεται περισσότερος χρόνος.
Ακολουθήστε πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες που θα σας δώσει ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ. Γρανίτσας στη Λευκωσία, αφού μοναδικός στόχος μετά την επέμβαση είναι η μη επιβάρυνση του ισχίου. Έτσι θα επιτύχετε ταχεία ανάρρωση μετά την αρθροπλαστική ισχίου.

https://ift.tt/xzwCZQk



from GMB Posts For Location "Dr Granitsas Orthopedic Clinic" https://ift.tt/fUKXqlw
via IFTTT

No comments:

Post a Comment

Standard post published to Dr Granitsas Orthopedic Clinic at May 01, 2024 16:01

Ορθοπαιδικός ή Ορθοπεδικός; Ποιο είναι το σωστό; Τα τελευταία χρόνια επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με την ορθογραφία των δύο λέξεων. Η ισ...