Thursday, March 21, 2024

Standard post published to Dr Granitsas Orthopedic Clinic at March 21, 2024 16:01



Πως είναι η αποκατάσταση μετά την αρθροπλαστική γόνατος;

Η περίοδος αποκατάστασης είναι σημαντική για την επαναφορά της λειτουργίας του γόνατος μετά από αρθροπλαστική.

Στην περίπτωση της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με τη χρήση του «έξυπνου γόνατος», η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ορθοπεδικό χειρουργό Δρ. Γρανίτσα στη Κύπρο, ο χρόνος αποκατάστασης διαρκεί 1 μήνα.

Μετά το χειρουργείο έξυπνου γόνατος, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για 2-3 μέρες. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής δεν νιώθει πόνο και μπορεί να περπατήσει από το πρώτο μόλις 24ωρο.

Η ξεκούραση του γόνατος μετά το χειρουργείο θεωρείται απαραίτητη, αφού χωρίς ξεκούραση υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας οιδήματος (πρήξιμο).

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, ο ασθενής ίσως να χρειαστεί φυσιοθεραπεία. Στόχος της φυσικοθεραπείας είναι η ενδυνάμωση των τετρακέφαλων και η βελτίωση της κινητικότητας του γόνατος.

Ο ασθενής μπορεί να οδηγήσει μετά από 15 περίπου ημέρες, όταν δηλαδή αφαιρεθούν τα ράμματα.
Ο χρόνος και ο τρόπος αποκατάστασης μετά από αρθροπλαστική γόνατος διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Καλό θα ήταν να ακολουθείτε με προσοχή τις οδηγίες του ορθοπεδικού Δρ. Γρανίτσα.

https://ift.tt/l9n5PSG



from GMB Posts For Location "Dr Granitsas Orthopedic Clinic" https://ift.tt/POzLbmW
via IFTTT

No comments:

Post a Comment

Standard post published to Dr Granitsas Orthopedic Clinic at June 15, 2024 16:01

Η Έγκωμη είναι ίσως η πιο κοσμοπολίτικη και αναπτυγμένη περιοχή της Λευκωσίας. Βρίσκεται 3χμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Κύπρου. Η ον...